Logo
ULUDAĞ

Bursa’nın 36 km. güneyinde yer alan Uludağ, ülkenin en gözdekış sporları merkezidir. Flora ve faunasının zenginliği ile 1961yılında Milli Park ilan edilen Uludağ, sadece kış turizmine değil, yaz aylarında kampçılık, trekking ve günübirlik piknik etkinliklerine de olanak sağlamaktadır. Antik dönemde Olympos Misios adıyla tanınan Uludağ, tanrıların Troya Savaşını izlediği yer olarak mitolojideki yerini almıştır. Dağın zirveleri; Uludağ tepe: 2547 mt., Çifte Senaber tepe: 2524 mt., Karataş tepe: 2486 mt., Zirve tepe: 2485 mt., Rasatdüzü tepe: 2480 mt., Kuşaklıkaya tepe: 2232 mt., Paşaçayır tepe: 2099 mt., Fatin tepe: 2045 mt. ve Cennetkaya tepe: 1990 mt.dir. Uludağ kayak merkezi Alp ve Kuzey disiplini ile “Tur Kayağı” ve“Helikopterli Kayak” uygulamaları bakımından uygun coğrafya şartlarına sahiptir. Kayak dışında snowboard, bigfoot, buzpateni ve kar motosikleti aktiviteleri de yapılabilmektedir.

COĞRAFYA

2543 metreye ulaşan doruğu (Kara Tepe) ile Batı Anadolu’nun en yüksek dağıdır. Çevre, orman örtüleri ilekaplıdır. Uludağ yöresi yarı ılıman iklim kuşağı üzerindedir. Hakim rüzgar yönü güneybatı-güney yönlerindedir. Kayak alanı 1750-2543 m. yükseklik arasındadır. Kayak için uygun zaman 20 Aralık – 1 Nisan tarihleri arasındaki dönemdir. Normal kış koşullarında üç metre dolayında kar yağışı alan yöre sezon boyunca, Türkiye ve Dünya çapında birçok misafire ev sahipliği yapmaktadır.

GÖLLER

Uludağ ın zirvelerinde bir kısmı yazın kuruyan 9 adet buzul gölü (Sirk) mevcuttur. Dağın güneydoğu bölgesinde Çaylıdere ve Koğuludere gölleri, zirvenin kuzeyinde Kilimli göl, Aynalı göl ve Karagöl bulunmaktadır. Özellikle yaz aylarında birçok ziyaretçinin trekking rotaları arasında bu göller vardır. Soğuğa aldırış etmezseniz göllerde yüzebilir veya çevresinde kamp yapabilirsiniz.

Logo
ORMAN ve BİTKİ ÖRTÜSÜ

Dağda 350 m.den itibaren defne, zeytin, katran ardıçı, fındık, ladin, funda, kızılçam, maki ve çalılık örtü başlar. 350-700 m. arası kestane, erguvan, kocayemiş, dağ çileği, zeytin, katırtırnağı, Girit ladini; 700-1000m. arası kestane, kayın, sapsız meşe, titrek kavak, karaçam, yabani kızılcık, alıç, geyikdikeni, muşmula, 1000-1500m. arası kayın ormanları, 1500-2100m. arası Uludağ göknarı, karaçam ormanları, 2100m.den sonra bodur ardıçlar 2300m.de otsu Alpin bitkiler hakimdir. Uludağ, dünyada beş ayrı orman türünü barındıran ender dağlardan biridir. Mart-Ağustos ayları arasında Uludağ orman kuşağının üzerinde zengin ve bölgeye özgü nadir bitki türleri görülür. 250 değişik gruptan yaklaşık 790 türde otsu ve gövdeli bitki türü ile Mayıs-Ağustos ayları arasında Uludağ adeta bir çiçek cennetine dönüşür. Bunların 104’ü sadece Türkiye’de, 26 sı da sadece Uludağ’da yetişiyor. Uludağ, dünyada ender olarak bulunan 92 bitkinin yaşam alanıdır.

İKLİM

Dağın iklimi alt kademelerden zirveye doğru kademeli olarak değişimler gösterir. Alt kademelerdeki Akdeniz iklim tipi , zirveye doğru nemli mikro termik iklim tipine dönüşürken, kışın yüksek rakımlarda buzlu iklim görülür. Doğu Akdeniz iklim grubunun birinci familyasında yer almaktadır. Kar yağışlı günler yıllık ortalama: 66.7 gün Kar ile örtülü günler yıllık ortalama: 179.2 gün

KONAKLAMA ve DİĞER HİZMETLER

12’si kamu kuruluşuna, 15’i özel sektöre ait toplam 27 konaklama tesisinde 3000’in üzerinde yatak kapasitesi bulunmaktadır. Alışveriş merkezleri, yeme içme-eğlence yerleri, sağlık ocağı hizmet vermektedir. Kayak malzemeleri satış, kiralama ve kayak hocalarından ders alma hizmetleri mevcuttur. Websitemiz ve mobil uygulamalar üzerinden tüm bu bilgilere ulaşabilir ve rezervasyon yapabilirsiniz.